Sporten met de Virtufit HTR 1.0 hometrainer

Sporten met de Virtufit HTR 1.0 hometrainer

29 May 2021 0 By Holly Peck

Als je aan je conditie wilt werken, wilt afvallen of wat spieren wilt opbouwen, dan heb je vast al eens gekeken naar een hometrainer. Dit fitnessapparaat is eenvoudig in gebruik, geschikt voor een leuke training thuis en biedt vele voordelen voor je gezondheid. Door de fietsende beweging train je je beenspieren, je verbrand calorieën en je conditie krijgt een boost. Bijkomend voordeel is dat je tijdens het sporten op de hometrainer gewoon lekker naar je favoriete tv-programma’s kunt kijken. Enthousiast geworden? Lees dan snel verder!

Virtufit HTR 1.0 hometrainer

Hometrainers zijn er in bijna ontelbaar verschillende soorten en maten. De beste hometrainer voor jou is met name afhankelijk van je eigen wensen, eisen en ervaringen. Ben je op zoek naar een eenvoudige hometrainer voor een leuke prijs? Dan is de Virtufit HTR 1.0 hometrainer iets voor jou. De hometrainer is uitgevoerd in een mooie matzwarte kleur, wat een chique uitstraling geeft. De stevige, ergonomisch ontworpen trainer benadert het gevoel van ‘echt fietsen’ zeer goed, dankzij de 8 kilo wegende rotatie. De fiets is geschikt voor een maximaal gebruikersgewicht van 120 kilogram, en het beste gebruik wordt ervaren door mensen met een maximale lengte van 195 centimeter. Na ontvangst is de hometrainer gemakkelijk in elkaar te zetten.

Trainen met de Virtufit hometrainer

De HTR 1.0 hometrainer geeft je eenvoudig inzicht in alle relevante gegevens. Je hartslag wordt gemeten dankzij het vasthouden van de hartslagsensoren. Doordat je hartslag tijdens de training omgaat gaat, bouw je conditie op. Op het scherm zie je daarnaast je snelheid terug en het aantal calorieën wat je hiermee verbrand. Dat werkt natuurlijk wel erg motiverend! Naarmate je een tijdje aan de slag bent met deze hometrainer, zul je merken dat je toe bent aan wat meer uitdaging. Je kan zodoende je training zwaarder maken door de weerstand aan te passen. Dit kan gemakkelijk door de knop onder het display. Je hebt hierbij keuze uit 8 verschillende weerstanden, dus voorlopig kun je vooruit met de training!

De Virtufit beschikt over een bidonhouder, welke geplaatst is op de stang onder het display. Het is namelijk wel zo prettig om tijdens het fietsen even een slokje water te kunnen nemen. Ook kun je je tablet kwijt op een speciale houder. Kijk tijdens het fietsen je gemiste series terug, of doe je voordeel met motiverende sportvideo’s. De Virtufit heeft namelijk geen vooraf ingestelde programma’s. Deze moet je dus zelf samenstellen, en een sportvideo biedt hierbij vaak een uitkomst. Wil je na het sporten je hometrainer even opbergen? Geen gesjouw meer met zware apparaten, want je kunt de Virtufit gemakkelijk wegrollen dankzij de transportwielen. Zo bespaar je ruimte in de kamer en staat de trainer niet in de weg.

Veiligheid voorop

Tijdens het sporten ligt een blessure helaas altijd op de loer. Een van de meest voorkomende oorzaken van een blessure zijn slecht afgestelde apparaten. Hierdoor ontstaan klachten als rugpijn, pijn in de knieën, spierpijn of verrekte spieren. Hier hoef je bij de Virtufit hometrainer niet bang voor te zijn. Zowel het stuur als het zadel zijn namelijk te stellen. Je kunt beide hoger of lager zetten, zodat je altijd in de juiste houding fietst. Het zadel is zowel verticaal als horizontaal verstelbaar. Dankzij de stabilisator aan de achterkant van de hometrainer staat deze altijd stevig op zijn plek. Ook is de hometrainer waterpas instelbaar. Zelfs op ongelijke ondergronden blijft de Virtufit goed staan.

Aanvullende accessoires

De Virtufit is niet compatible met een smartphone of smartwatch. Vind je het wel fijn om gedurende de dag je calorieverbruik bij te houden? Overweeg dan eens de aanschaf van een speciaal horloge, die bijvoorbeeld je stappen meet. Tijdens het fietsen kun je een hartslagmeter gebruiken, als je je hartslag nog nauwkeuriger bij wil houden.