Camping Helfterkamp; volgend jaar weer!

Camping Helfterkamp; volgend jaar weer!

12 May 2021 0 By Holly Peck

Bij aankomst waan je je al in een groene oase. De mooie grote oude bomen, de boerderij woningen de mooie bloemen, het geeft je echt een warm gevoel. Dat wordt nog eens versterkt door het warme welkom bij de receptie. Voor ons is dat ook een gevoel van thuis komen. Wij komen nu een aantal jaren op deze ANWB camping. Nooit gedacht dat wij naar eenzelfde camping zouden terugkomen. Maar dit gevoel moet je ervaren op de Helfterkamp en dan zul jij vast voelen wat ik bedoel. Wij en de kinderen voelen ons hier zo thuis dat wij niet meer hoeven te twijfelen over volgend jaar. Wij komen zeker weer!

Of je nu met of zonder kinderen reist, dat is allemaal geen probleem. De camping heeft veldjes met en zonder speeltoestellen. Dus ook als je liever iets meer rust voor de deur wilt ben je hier zeker op het juiste adres. In de ochtend genieten wij van de verse broodjes service. Mocht je iets van beleg vergeten zijn dan hebben ze de ‘vergeten spulletjes ‘te koop in de receptie. Heel handig. Na het ontbijt lees je de krant op de tablet met de gratis Wifi. Het sanitair gebouw is heel netjes, modern en vooral schoon. Op sommige campings sta ik niet graag onder de douche. Dit gevoel heb ik op de Helfterkamp nog nooit ervaren. Onze hond gaat ook mee op vakantie. Die heeft zeker de tijd van zijn leven in het naastgelegen losloopgebied. Natuurlijk is dat voor ons ook genieten want met een paar passen vanaf de camping sta je midden in bos vol wandel en fiets mogelijkheden. Over fietsen gesproken, mocht je deze niet mee hebben is dat geen probleem. De camping heeft een fietsenverhuur. Dit is zeker de moeite waard om de omgeving te verkennen. Je komt toch op plekken waar je met de auto niet komt. Ook fijn is dat de knooppunten routes in de omgeving van de camping zijn.

De kinderen zie je eigenlijk de helft van de dag niet. Ze zijn vaak bij de kinderboerderij te vinden. Dieren op de camping geeft toch altijd net iets meer die natuurbeleving. Of ze zijn in de Schuure te vinden. De plek waar voor jong en oud veel wordt georganiseerd. Spelletjes, speurtochten, sporttoernooi, disco’s. Je verzint het maar en het is er. Bij lekker weer spelen de kinderen vaak in de kikkerpoel of bij de beek. Ideaal voor wat verkoeling en zeker voor uren speelplezier.

Wij als gezin gaan er ook graag op uit. Het luxeprobleem is alleen dat er echt veel te veel te doen is in de omgeving. De kinderen staan te springen voor de Apenheul, de Julianatoren, het klimpark of spelen op de zandverstuivingen. Mocht je toch een keer wat cultureels willen bezoek dan eens Zwolle, Hattem, Elburg of het centrum van Deventer. Dit zijn allemaal historische steden of dorpen waar je echt je ogen uit kijkt. Fiets, wandel of neem een tour door een van deze steden. Je staat versteld hoe mooi de omgeving van de camping is en wat het allemaal te bieden heeft.
Andere leuke extra’s die de camping organiseert zijn bijvoorbeeld: proeverij, visboer, voetbal kijken, spooktocht, musical en fanfare of een roofvolgelshow.Je leest het al. Op de camping voel je je thuis en kom je in een warm bad. De natuur eromheen is echt ideaal. Voor een dagje uit hoef jij je ook zeker niet te vervelen. Maar pas op, eenmaal gegaan is het moeilijk om niet nog een keer te komen!