Huis verkopen op de snelste manier

Huis verkopen op de snelste manier

7 May 2021 0 By Holly Peck

In theorie lijkt het verkopen van een woning eenvoudig – publiceer een advertentie en wacht op geïnteresseerden. De realiteit is echter heel anders en je moet vaak lang wachten op iemand die jouw huis of appartement wil kopen. Dus, wat te doen om een eigendom snel en efficiënt te verkopen?

Waar moeten advertenties worden geplaatst voor de verkoop van onroerend goed?

Advertenties over de verkoop van onroerend goed zijn het vaakst te vinden op het internet. Op veel websites, portalen en webpagina’s kunt je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden aanbiedingen vinden met betrekking tot de verkoop van huizen en appartementen.

Waar kan het eigendom dan te koop worden aangeboden? In de eerste plaats zullen het voornamelijk reclamepagina’s zijn die gericht zijn op huisvesting. Dit zijn plaatsen waar je jouw eigendom op een professionele manier te koop kunt aanbieden, terwijl je een goed gestructureerde advertentie plaatst.

Nog steeds op het onderwerp van online reclame, kunt je niet vergeten de kracht van sociale media. Zelfs een goed voorbereide advertentie op de beste sites zal niets uithalen als de mensen er niet van weten. Het is een zeer populaire praktijk geworden om links naar advertenties te plaatsen op Facebook, waar nieuws zich gemakkelijk verspreidt onder vrienden en kennissen.

Hoe maak ik een advertentie voor verkoop klaar?

Dit onderwerp is uiterst belangrijk omdat, in tegenstelling tot wat de schijn doet vermoeden, de mensen vaak niet letten op het feit dat jouw advertentie aantrekkelijk is. Ze denken dat alleen informatie uploaden, een of twee foto’s, en dat dat genoeg is.

De advertentie moet zorgvuldig en transparant zijn en alle belangrijke informatie over het onroerend goed in kwestie bevatten. De beschrijving is hier van het grootste belang!

Wat moet er dan in deze advertentie staan, behalve de foto’s? Men moet de details onthouden:

  • De grootte van het huis / appartement;
  • Het aantal kamers, hun afmetingen;
  • Technische staat;
  • Als er een garage / parkeerplaats is;
  • Evenals de toegang tot het openbaar vervoer en de infrastructuur van diensten en winkels in de omgeving.

Het is ook de moeite waard de voordelen van een bepaalde woning te vermelden, de afwezigheid van lawaai (rustige buurt), de overvloed aan groene zones of het feit dat er veel zonlicht is. Elk van deze details kan een groot verschil maken dat jouw kansen om jouw eigendom snel te verkopen zal verhogen.

Foto’s van onroerend goed – hoe maak je ze?

Het nemen van foto’s op welke manier dan ook zal niet helpen en kan zelfs de verkoop schaden. In het geval van foto’s van het huis is het van belang beelden op te nemen van de buitenkant van het pand, waarop de tuin, indien aanwezig, te zien is. Vergeet ook niet om geen foto’s tegen de zon in te nemen.

Het interieur van het huis of appartement moet in orde zijn, en alle ongeschikte dingen en apparatuur moeten worden verborgen of buiten het kader van de foto’s worden geplaatst.

Je moet zich richten op het maken van de foto’s met interessante details die ook potentiële toekomstige kopers kunnen interesseren. Een belangrijk punt – het is beter om daglicht te gebruiken bij het nemen van foto’s – licht van gloeilampen kan het uiterlijk van kamers vertekenen.

We mogen ook niet vergeten dat we moeten letten op de kwaliteit van de foto’s. Zij moeten een goede resolutie hebben, alsmede helder en onvervormd zijn. Foto’s van lage kwaliteit zullen het imago van het onroerend goed negatief beïnvloeden en daardoor zal geen enkele klant geïnteresseerd zijn.

Hoe maak je een huis klaar voor de verkoop?

Alvorens een advertentie te plaatsen voor de verkoop van een appartement of een huis, moet je eerst de nodige voorbereidingen treffen. Allereerst moet je een algemene schoonmaak houden.

Als er veel meubilair in de kamers staat of als ze groot zijn, kunnen ze de gepresenteerde ruimten optisch verkleinen. Het is de moeite waard te overwegen ze te verwijderen om de ruimte te vergroten. Als er gebreken zijn aan het appartement, zelfs kleine, moeten die zo snel mogelijk worden hersteld.

Het is ook de moeite waard om na te denken over de inrichting van het appartement / huis om het interieur een gezellige, mooie en aangename uitstraling te geven. Wanneer je foto’s neemt, moet je de kamers in de best mogelijke staat voorstellen.